Sunday, 4 December 2011

Kelebihan Sijil Takafulink PruBSN

Takafulink merupakan pelan yang lengkap, fleksibel dan boleh di sesuaikan mengikut umur dan keperluan individu yang berbeza. Takafulink juga merupakan pelan Takaful Pertama di Malaysia yang menyediakan Kad Perubatan bagi membiayai kos rawatan hospital pakar yang tinggi.

Kelebihan Anda Memiliki Polisi Takaful Prudential BSN


*Polisi percuma sepanjang hayat untuk penyakit kritikal; biarkan kami membantu anda dengan membayar polisi anda. Anda hanya perlu berehat untuk menjadi sihat.


*Tabungan percuma sepanjang hayat selepas penyakit kritikal; biarkan kami menabung untuk anda walaupun anda telah hilang punca pendapatan kerana penyakit yang dihadapi.

*Menambah simpanan anda kerana sijil  Takaful PruBSN adalah 'investment–linked'; sebahagian daripada premium digunakan untuk pelaburan. Hasil daripada pelaburan akan dimasukan ke dalam akaun anda. Oleh itu, bayaran yang dibuat untuk premium polisi takaful tidak hangus, sebaliknya wang anda akan bertambah dengan adanya pelaburan.

*Pelepasan cukai untuk anda sebanyak RM 6000.00 setahun untuk polisi takaful dan KWSP; daripada menggunakan wang anda untuk membayar cukai, sebaiknya wang tersebut digunakan untuk membeli polisi takaful. Selainmenjimatkan wang anda daripada membayar cukai, polisi takaful daripada Prudential BSN memberikan anda perlindunganyanglengkap dan juga pulangan wangdaripada pelaburan.

*Anda bebas memilih hospital untuk merawat anda; dengan rangkaian hospital yang besar (70 lebih panel hospital di serata negara) dan semakin berkembang, anda bebas untuk  memilih hospital yang dapat mengubati penyakit anda.

*Anda dilindungi 24 jam di serata dunia; walaupun dimana anda berada sama ada untuk tujuan kerja mahupun bercuti, polisi Prudential BSN Takaful akan melindungi anda.*Kemudahan untuk anda mendapatkan penjagaan jururawat persendirian di rumah; jika anda tidak senang berada di hospital untuk rawatan, anda boleh mendapatkan jururawat persendirian di rumah untuk merawat dan menjaga anda untuk pulih.


*Menyelamatkan simpanan anda dengan Had Seumur Hidup yang tinggi untuk Medical Card; had seumur hidup bermula daripada RM 500,000 hingga RM 2,500,000. Had seumur hidup yang tinggi untuk Medical Card melindungi simpanan hari tua anda daripada bil ataupun kos rawatan perubatan yang mahal dan semakin meningkat. 

*Had Tahunan yang tinggi untuk Medical Card; had tahunan bermula daripada RM50,000 hingga RM 150,000. Had tahunan yang tinggi memastikan anda berasa tenang dan selamat kerana anda dan simpanan anda dilindungi daripada bil rawatan hospital.

*Perlindungan Medical Card yang lama sehingga anda berumur 70/80/100 tahun; anda akan dilindungi untuk suatu tempoh masa yang lama sehingga berumur 100 tahun. Tempoh yang lama ini memastikan simpanan hari tua anda dapat dimanfaatkan untuk kebaikkan anda sekeluarga tetapi bukan untuk bil rawatan hospital.

*Perlindungan khusus untuk penyakit wanita; melindungi anda daripada penyakit yang khusus menyerang wanita yang melibatkan cervix uteri, ovary dan banyak lagi.

*Perlindungan untuk bakal ibu dan ibu; sebagai bakal ibu atau pun ibu, anda dilindungi daripada penyakit yang disebabkan mengandung, keguguran, kematian anak (30 hari selepas bersalin) dan banyak lagi.

*Mengurangkan komitmen anda dengan premium kekal; premium bayaran untuk polisi Prudential BSN Takaful adalah kekal untuk sepanjang hayat. Prudential BSN Takaful memudah dan meringankan komitmen anda untuk memiliki polisi takaful dengan bayaran premium yang kekal walaupun usia anda semakin meningkat.

#Plan kami sangat fleksibel. Konsep kami adalah bukan apa yang kami boleh beri pada anda akan tetapi apa yang anda mahukan dan apa yang anda perlukan mengikut cara hidup anda dan kemampuan kewangan anda.
#Plan perlindungan takaful yang tinggi sama ada bagi penyakit kritikal, kemalangan hilang upaya kekal mahupun kematian biasa.
#Kad perubatan yang bernilai sangat tinggi. Bermula dari RM500,000 hingga mencecah RM2.5 juta. Bergantung kepada plan yang anda ambil.
#Plan Takaful Saver yang menjanjikan pulangan yang lumayan.
#Anda menentukan tempoh matang polisi anda.
#Maksima perlindungan asas hingga anda mencecah 100 tahun.
#Fleksible,dimana anda boleh menambah (top-up) perlindungan anda mengikut kemampuan dan keperluan semasa.

No comments:

Post a Comment

 
;